Saturday, February 28, 2009

Shopping tingkap

Fuh.penat.
rehat jap.(Sambil mengkipas-kipaskan diri)
.
.
.
Baru lepas window shopping tadi.
.
Through online jek.Hahaha.Ades dah lama tak wat keje camni.(Camnila perempuan kalau tak dapat shopping depan-depan belakang-belakang pun jadi) belakang-belakang? huh? camne tu.Jap lagi aku search kat google.Korang pun tau.Jahyu wajib! Isk-isk.Ni sekadar aktiviti mahu mengurangkan stress dan melelehkan air liur.Ops bukan saya tapi Jahyu.Erk sian asik kena tuduh je.Nih antara citarasa Aisya&Heelism.

Clutch, Alahai comel nye..Nak cubit boleh tak? HAHA.

Handbag medium yang menarik perhatian ku berjuta kali.Owh terlebey sudah!

Crossbody handbag yang sangat-sangat ku nantikan.Sudah falling chenta secara banyak dengan ini. (T_________T) uwaaaaa..

Align CenterL size handbag ke goodies bag? KAHKAH.Sangat suka kerana besar dan boleh sumbat segala macam barang termasuk bawang, cili padi, ridsect, ubat gegat, gergaji dan touchlight.(Er ni untuk women safety okay! Bahaya tak aku?)

Apparel that im looking for, huu gorgeous nya semua.Im drolling.slurrrrp..hish!


Accessories , erm ekceli i tak reti sangat pakai acessories ni, main belasah jek mix and match.Ni la barang yang paling jarang sangat dibeli.HAHA tak yah cakap gempak la aku memang tak reti bergaya pun, berangan je reti la.

Watch pun antara yang jarang sangat-sangat dibeli.Memang la isk-isk sebab aku tak pernah beli sendiri melainkan mak dan ayah yang belikan.HAHAHA.Aku mana ada duit jah.Paling boleh jalan pun aku hamek jam dinding kat umah tu pakai kat tangan.Hoit tapi aku pakai mesti bertahun-tahun ok.Paling lama aku pakai G-shock casio dari form 2 - Diploma tahun 2.HA kira-kira berapa lama tu? Garang tak aku ? HUAHUAHUA.
p/s : walaupun sebenarnya hati aku berdarah-darah mahukan jam baru.


Dulu aku tak pernah suka nak pakai jam jenis yang macam over ladiesy and girly nih.Tapi..lepas tengok yang ni tetiba rasa macam tersuka yang teramat sangat.Mungkin ini tanda sifat-sifat kewanitaanku semakin growing up.(Tak nak ngaku tuh isk-isk pentipu betul)HAHAH.Ok korang tak payah bayang yang bukan-bukan memang aku original perempuan ok! huh apa ni? Aisya talk to the hand! cepat get out before reader lempang blog anda.!
This is the highest voting result from my window shooping.Ada sesapa yang mengaku diri baik hati dan pemurah tak? Angkat tangan cepat!!! Belanja saya shooping ni......Saya sudah falling chenta secara mendadak dengan barang-barang ni.Hoit Aisya tengok sikit dalam purse tu ada berapa "hengget"? HAHA nak beli tali beg pon tak lepas la.Boleh lagi nak berangan bagai.KAHKAHKAH padan muka aku kena sounda dengan diri sendiri.Errkk..

Dalam banyak-banyak handbang yang aku survey ni je handbag yang sesuai tuk JAHYU.Memang matching tahap Ph 8.8 dengan character diri dia tuh.Jahyuuuuuu suke tak? nanti orang hadiah kan tau mase u naik pelamin nanti.Boleh pakai mase u honeymoon dengan hubby kat hawaii.ekekkeke.

p.s tak baik kalau menolak pemberian kawan baik.Lagi-lagi yang seriusly tahu apa yang terbaik untuk anda.Terima dengan redha dan hati terbuka ok? i lebiyuuu la.Mesti anda nampak hot dan sexy pakai handbag ni.Siyes tak tipu.Penah ke i tipu u jah?
.
.

Letih window shopping boleh tak sesapa tolong bagi massage kat mata i? anyone?
(Apsal aku cam gedixx je dalam entry kali neh.Tak paham aku.GET out skang.Nyampah.)
Er aku sound diri aku ok? Anda teruskan membaca, jangan lupe baca prev entry yang anda miss dulu.HAHA.
miss ke?

.
.

Some info about women and shopping
  • Women spend eight years of their life shopping : While keeping their families fed and clothed -and indulging in a little retail therapy - the average woman will shop for an astonishing 25,184 hours and 53 minutes over a period of 63 years.

  • Women Love Shopping For A Variety Of Reasons : “Everyone has different reasons for apparel shopping and it’s very interesting to see how life situations can influence how much, or how little, a woman enjoys the process,” says Melissa Bastos, Manager of Market Research for Cotton Incorporated. “And the reasons aren’t always what you might expect.”
  • Study Shows Women Have Shopping on the Brain : A new study has determined that women think about shopping as much as men think about sex. 74% of 778 women admitted to thinking about shopping once per minute. The ages of the survey group were 19 to 45 years old
  • I Am Woman, Hear Me Shop: Who's the apple of marketers' eye? It's not free-spending teens or men 25-50. It's women, thanks to their one-two punch of purchasing power and decision-making authority. Working women ages of 24-54 of whom the U.S. has some 55 million have emerged as a potent force in the marketplace, changing the way companies design, position, and sell their products.

Selamat Ulang Tahun Ayah

Ayah,

Selamat ulang tahun yang ke-50!
Semoga semua impian ayah menjadi kenyataan
Semoga di murahkan rezeki dan dipanjangkan usia
Semoga Allah memelihara kita sekeluarga
Amin.

Akak sayang ayah secara banyak!
.
.
.


P.S Tak sangka ayah dah 50.Cucu pun takda lagi.Err..saya tak bermaksud apa-apa.titik.

Tag 2 ?

I have been tagged by hanisah zubir, Sorry sebab lambat buat.Tapi kira okay dari ayu yang tak buat-buat.KAHKAHKAH.Jahyu sedang ketandusan idea bagaimana untuk membelah bahagikan kasih sayang nya terhadap blog "pengcover majalah pisang" nye tuh.Wes mangan, Jahyu kalu tak update jauh la impian hang nak kalahkan majalah mangga tu.Dia tak pernah buat entry pasal title tak boleh belah blog dia tu kan?.(boleh belah title ke? tak koyak dan berdarah ke blog dia nanti?).

Ok lah nanti korang ramai-ramai paksa dia laju-laju bagi 44 sebab kenapa dia pilih cover majalah pisang tu kenapa tak durian atau ciku.Erk.
Tah hape-hape tak kelakar pon kan.euww aisya get out skang!
Nyampah tau tak! (ok aku taknak emo.sebelum blah aku nak jawab tag nisah dulu nanti kot-kot la aku kena failed subject blog, tak terpasal kena repeat exam.)HUH? Apa aku mengkrepek nih?

Rules: The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.
I AM

Really exhausted with a lot of workload, I feed my brain with raisins and heelism everyday for extra energy.Err feed brain? you do that? KAHKAHKAH.

I WAS BORN

In kuala lumpur.Not in the victoria secret fitting room in suria klcc ok.Huh? Apasal tetiba jek neh.

MY FAV COLOR


Is yellow.Do i look yellow to you? Can you give me a yellow of love Physically? HAHAHA.

THINKING OF HAVING


This elegance, handsome, gentle, outgoing and delicious device.Oh..andai nya aku halal untuk mu.Eerr ok ayat tak berapa nak sesuai.Ketandusan IQ kritikal.

MY FAV SERIES

Desperate housewives.They are all hot and miscellaneuos! Feewit! I miss this so much.HUKHUK.

MY RANDOM FAV FOOD

Haagen-daze ice cream..please im craving now.Buy me with the factory too.I meant it.HAHA.

MY FUTURE BF

HONDA JAZZ.wait for me baby, im gonna kiss and drift you one day.Ayat student terlampau ke aku guna? heww tak kesah kan sayang kan? ekekeke.

I REALLY WANT TO GO TO

Shooping!!! Boleh tak shooping dan bayar guna duit gadai assignment? Kalau kumpul memang banyak nih. (Soklan atas tu memang susah so takyah jawab okay.)

I WISH FOR

Work-life balance.Esp to my family and my future beep.I miss you so much and uncounted.
future beep? apatu? HAHA saje je nak buat suspen la tuh.Padahal er..padahal..(ayat tergantung tak payah baca dan cuba selesaikan.)
.
.
.

Okay dah bosan dengan blog sendiri, maka terpaksa mencari medium lain, Ohya adakah anda berfikir sebijak saya medium apakah itu? Apa? Katil? huuu pandai nye anda ni sepatut pergi oxford uni dari tadika lagi.SIYES.Ok zassZZZZZZZZZZZzzzzzzzz.



Friday, February 27, 2009

Dilemma answer & my love

Finally.
Dapat jugak memblog.(miss u damn much my blogy!)Sebenarya nak buat entry for thursday but i miss the tick tock.Ada junior datang tanya-tanya something pasal Artifical intelligence.As an adorable senior, i am ready to share my info to her.HAKHAK.(Ello this is no for show off ok.)



Ends up the dilemma:

Im quite happy today! because i already make up my mind about my "dilemma".(prev entry) Finally i had my decision.fuhh!! lega already.Thanks a lot to lecturers for your opinion and guidance.Even though some of them deliver them in "horror" ways.I am still standing there to listen thier every single words eventhough my ears are bleeding extremly during thier delivery.(err..plz stop imagine) Serius memang horror, anxious dan meroyan nak buat decision making yang satu nih.Im really exhausted for thinking of it on this hectic week.Why? because its relate to my future undertakings.Alhamdulillah, at last i know what i want, my capabilities, my posibilities and so forth then i compress it and convert into 1 decision.I will not regret this for my future.Supplying with friends and family encouragement and doa, i will prove that i am gonna make it! yes i can do it!! (say together 44 times my deary readers if you love me.Hehe.ops but no any coins will bankin to you.dem?) yep plz supply me a thousand of support and doa oxygent to me.I believe you will get something good in return.



Ayat-ayat cinta family:


During take a nap i had received 1 sms from ayah, which sound;

"Salam kak long! thanks so much, i've got your suprise gift! Its nice and i like it so much! thanks again!"

Due to extremly sleepy i turn off my eyes back, (tak boleh handle betul ayat ni.HAHA) till the occasion turn out into my dream land.(Boleh lak tersambung dalam platform lain.Ok abaikan.) but overall its about me and my family having some birthday present business talk.(more to puji-puji my present.EKEKEKE.berlagak betol aku.isk-isk.) Then after SPM meeting i persuade mak with "shakesperely sms" to call me since i got miss called from her.(You may used this taktik when your are running out of credit.HAHA.craps). I talked to mak, ayah and adik.

Once again ayah express his thankful for the suprise.He claimed me "pandai nya akak pilih, ayah suke" and im blush away.HEW-HEW.See how adorable daughter am i? (plz don't slap my blog laju-laju, sebesar mana jela dosa sebuah blog.KAHKAH.padahal aku yang mencoretkan.) and adik sounds jelousy.(Ayah i miss you so much! plz don't be too workholic, take me to toys 'r' us and buy me a barbie doll! then let watch cinderella cartoon together, and i don't mind if you want to change into spiderman cartoon.i miss to spend the precious moments badly.) Ok better stop aisya, "teardrops on the keyboard" already occur.

I keep remind adik about prepare something for ayah at least card since he is really sengkek rite now, due to not getting any damn paid from the 7E after 2 months and a half worked there.(wth! Such a turn off company.Poor to adik, grateful to hear, he had resigned from the rubbish company.) Esok balik aku bakar ko 7E.Jaga-jaga.HAHA.(gelak evil politely).Now he is officially become a fully time bibik at home while waitting for any offer of continuing diploma program and once again i use "shakesperely persuade" him to painting my room with yellow in color.KAHKAH.I miss your tease and pull of your ears! ( I do this to show my love to you.HAHA.what a unique sis you had! i wish you will get the offer soon.pray-pray-pray)

Emak seems not feel very happy, since i said i cannot join the family day in Ipoh this 7,8,9 of March.Im so sorry mak, i really have another significant commitment during that time.I wish i could go unfortunately huk-huk-huk... Please enjoy the moment eventhough im not there, i know you are quite stressful lately.I hope the vacation can create at least a molecule of miracle towards the things that 'haunting' you.InsyaAllah.Lets attempt to improve it together, the rest we pray and tawakal to Allah.Be tough mak, yes u can.(I miss your cekodok pisang and suap me makan)
.
.
.
.
.
Till then,
A homesick student.
reported from hectic world *sigh

Wednesday, February 25, 2009

Post present ayah

Hi. Nasib baik short term memory lost aku hari ni tak teruk sangat.Tiba-tiba ingat birthday ayah dah nak dekat.

Dengan kadar segera aku membawa diri ke pejabat pos jaya gading bersama ayu untuk mengepos present birthday ayah yang ke-50 28 februari ni.Before masuk pejabat pos ada seorang pakcik bagi angka giliran kat aku, myb dia amik dua kot tadi.Syukran pakcik.Then aku pun masuk la tunggu dengan penuh debaran menanti giliran.Al maklum la ni first time aku buat keje mengepos camni selalu ayah yang buatkan.( Padan muka aku, sebab semua nak suruh ayah tolong, kan dah berapa tak tahu.)Kebetulan Jahyu pun nak pegi pos surat apply Intership program dan kad kahwin abang dia kat bf dia tu.Nasib Jahyu ada.(tah hape-hape aku ni pegi pejabat pos nak takut, eleh padahal ayu pun takut gak sebenarnya) ngaku jela.HAHA.
Tunggu punya tunggu ada lagi sorang pakcik bagi angka giliran kat kami.Kami pun apa kebas jela.Tapi bila sampai giliran kami ;

Aku & Ayu: (menunjukkan bungkusan dan surat-surat)
kaunter: dik kami tak terima pos laju ( tak senyum dan tak say sorry pun!)

Aku : huh kenapa? (aku dah jadi pelik dan nak emo)

kaunter : sebab sistem kami rosak ( tak senyum dan tak say sorry pun!)
Aku : erk, habistu macam mana ni?

Kaunter : kena pergi pejabat pos besar ( tak senyum dan tak say sorry pun!)

Ayu : kat kuantan tu ke? (Adess!)
Aku : (Adus!, ya allah sabarkan hambamu ini.sabar-sabar Aisya)
Kaunter : Em a'ah ( tak senyum dan tak say sorry pun!)
Aku : (dah buat muka separuh cun dan bagi ruang ayu untuk nego pulak)

Ayu : Bagi saya setem RM1 3 keping
Kaunter : (bagi setem kat Jahyu) ( tak senyum dan tak say sorry pun!)
Ayu : terima kasih.(dan terus macam nak pergi)
Kaunter : Eh, dik bayar la dulu. ( tak senyum dan tak say sorry pun!)
Ayu : Er, sori-sori, nah (Muka control ayu dan malu)
Aku : (apelah Jahyu ni ingat ni pusat kebajikan ke? hakhakhak, sengal betul, eh-eh tetiba aku teringat bahawa aku, harus stay in character.)
Letak la notice ke apa ke bagitau customer takda service pos laju, takda la nak tunggu lama camni !(sambil berlalu blah.Erk.bahaya tak aku?)
Ayu : Sya, kuat lagi cakap tu kuat lagi. (Pembakar semangat kentang aku!)


Tak sedar aku hampir semua orang kat dalam tu tengok aku, Ah peduli apa aku, mesti dorang semua sokong aku terutama pada orang-orang yang nak buat pos laju kat situ.Nasib baik aku tak mengamuk laju-laju je kat kaunter tadi.Buang masa laju-laju aku je menunggu.Arrghh.

Pastu aku dengan ayu pun bergegas ke kuantan.Susah gile cari parking, tawaf bapa kali, tapi tak dapat pahala pun, huh? Ok abaikan.Pastu masuk pejabat pos tu, perghh takda lagi ramai rakyat dalam tu? pastu air-cond macam tak function jer, macam ada musim summer plak dalam pejabat pos tu.Aku pun amik la no giliran.Arrgghh tension nye lama lagi dari current no.Tunggu punya tunggu ada kakak sebelah kerusi ayu bagi angka giliran kat kami.Thanks akak! Then ada abg tu duk pandang je aku dengan Jahyu, cuak je ingat apa la tadi rupanya dia pun nak bagi no angka giliran kat kami.HEHE thanks abg! euuwww aku cakap thanks je "abg tu aku remove ok?" (tula lain kali kawal-kawal sikit imiginasi tu). Pastu akak sebelah Jahyu suh aku tanye kalau nak buat pos laju kat bahagian mana sebab dia kata biasa orang amik no ni nak bayar bil.Aku pun dengan muka innocent pergi la tanye kat kaunter ada tertera pos ekspress dan aku pilih penjaga kaunter lelaki;


Aku : Salam, en. em..saya nak buat pos laju macam mana yek?

Kaunter : oo..kat sini la.Barang apa ni? (sambil senyum)
Aku : er.. beg. (tetiba tersuka dengan suasana)
Kaunter : beg sekolah ke? (sambil senyum lagi)
Aku : huh? err boleh la dikatakan sebagai beg sekolah. (senyum jugak)

Kaunter : em jap.Boleh la.(meraba-raba parcel aku, erk maksud aku dia nak rasa la ringan ke tak, paham?) sambil tersenyum padaku.Owh..
Aku : Berapa ye?

Kaunter : RM 7.10
(sambil senyum lagi)
Aku : oo ok.terima kasih (sambil senyum tambah manis sikit lagi.haha)

Kaunter : sama-sama ( membalas senyumanku dengan redup sekali.redup?)



HAHA.Nampak tak? Pekerja camni la aku impress, senyum je kat aku, hilang sikit rasa mendidih aku tadi.Senyum kan satu sedekah.Tak sangka lak aku ramai pulak menderma angka giliran tadi.4 kali tu.Nape eh? Sebab aku pendek ke? ke sebab ayu jangok? (Aisya tolong kawal imaginasi anda!) Ok cukup apa-apa pun thanks pada manusia yang baik hati dan buat kerja dengan ikhlas tu.Murahkan senyuman ok.Kalau yang tak cantik tu pun nampak sweet jek if senyum ikhlas.Ni dah la tak cun tak senyum, tak ikhlas, emo lak tu.Memang !@@#$%. (eh-eh aku lak terlebey emo) Abaikan, aku dah macam hilang arah tujuan je this week.So mayb ni antara simptom-simptom awal.



moral of the story :
  • Sampai je, pergi tanya terus kat kaunter ada perkhidmatan pos laju tak?
  • Buat muka comel, supaya orang ramai menderma angka giliran lebih mereka
  • Sewa keta yang air-cond well function. (supaya Jahyu tak bebel banyak)
  • Selalu bawa sun-glass everywhere you go, sebab cuaca sangat panas.
  • Jangan takut memperli management yang poor! we deserve! "customer always right"
  • Jangan bawa kereta laju-laju walaupun kita nak settle benda laju-laju (lately kalu tak cecah 120 km/h memang tak sah, kalau mak tau memang aku dah kena gelek laju-laju dengan kete.Akak minta sorry mak.)
  • Bila dah ada anak pergi ajar anak buat urusan di pejabat pos, wpun masa diorang tadika.err ok tukar bila dah 18 tahun.Jangan manjakan anak anda! macam Jahyu tu.Erk sian kena tuduh.

Tak tau nak bagi apa.Ayah suka adidas ni je aku mampu.

pink? indication for adorable daughter.Kad ni je cun.Yang lain tak berkenan.(cerewet la Aisya ni, ko pergi buat kad sendiri! banyak songeh betul)

Fisrt time in my life buat surprise macam ni.Hantar kat Office ayah.Romantik tak aku? wink-wink untunglah my future husband nanti.HAHA.(Unsur promote 1%)

Dilemma

Saya

Di tengah-tengah jalan.Mencari arah.

Di antara bersedia berhenti dan meneruskan

Dahaga petunjuk dan bimbingan

Tuesday, February 24, 2009

Emo

Konbanwa.

Sudah baca entry lepas? Nampak kah penulisan aku yang tidak seperti biasa? Walaupun korang tak perasan tapi aku perasan.Memang la sebab aku yang tulis entry.Tah hape-hape.Eh-eh ?(Apasal aku neh emo semacam jek?) ok abaikan.Kalau tak suke, takyah baca.Takda paksaan.Aku takkan bunuh orang yang tak baca entry aku neh.TITIK.HAHA.Yup memang ada orang kata aku "emo" hari ni.Buktinya :

8.30 mlm ke library.Jauh dan menapak pulak tu.Pergi dengan farin.Cari buku vb.net mobile application takde.Frust.Pergi search e-book free yang aku dah salin url nya sebab tak boleh download kat hostel.Budget boleh download kat library.Tapi watdehel! access denied UMP blocking "kids time wasting" memang *&^%$#! .Tak paham aku banyak sangat wsite nak block.Budget semua student berfikiran kuning.Apalah guna ilmu yang berlambak-lambak kat internet tu tapi tak boleh access? Buat la filtering ke? takde alternatif ke? Tak faham aku orang-orang yang tak full utilize technology yang ada depan mata ni dan tinggal klik je.(Takan la aku nak install Software kat pc library lak, dah la pc sengal)

Then aku pergi kaunter nak pinjam buku, pastu aku nampak buku bertimbun-timbuk kat meja kaunter yang maybe tak susun lagi kat rak buku.Then aku pun mula kan dialog;


Aku : En. buku tak susun lagi ke? Sebab buku yang saya nak takde pon.
Kaunter : Awak cari kat mana?
Aku : Kat atas la bahagian subjek mobile (takkan kat toilet lak)
Kaunter : Awak cari kat rak yang ada ribbon warning tu ke? (buku kat situ tak boleh pinjam)
Aku : Saya cari kat rak yang buku available la. (Elo aku tak bodoh tahap maksimum lagi la nak pergi cari buku kat situ.Elo aku tahu baca warning ok?)
Kaunter : Sebenarnya bukan tak susun lagi tapi system kami ada masalah sikit.Sepatutnya minggu ni dah siap.Tapi awk boleh la datang 1 minggu - 2 minggu lagi tengok dah ada ke belom buku tu.
Aku : huh? lambatnye.(Gile sekejap kenapa tak cakap 2-3 bulan lagi ? WOI dah minggu ke 9 la!! ko tak manage buku lagi ke?.Kesian gile management korang.Cari la alternatif bukan nya ada perpustakaan negeri pahang depan tol gambang tu.Budus! Tau la bukan ko yang belajar, boleh lak camni.tah hape-hape!)
Kaunter : Datang sini naik apa? Best tak libary baru ni? (nak cover alasan la tu)
Aku : Jalan kaki, best? emm tak best sebab buku yang saya nak takde.(Sangat direct.HAHA)
Kaunter : Tak rasa apa-apa ke jalan kaki malam-malam camni? Nampak apa-apa tak?
Aku : Nampak la orang naik keta tak bagi tumpang.
Kaunter : OO bukan nampak kete jalan sendiri eh?
Aku : (tah apa-apa dia nih tak kelakar pon.tak jadi lawak ko tu.) Dah la student tak boleh bawak masuk kenderaan kat sini.Kedekut kan UMP ni?
Kaunter : Eh boleh la.
Aku : Yeke boleh? biar betul?
Kaunter : Boleh lepas office hour.
Aku : Yang tu tau la.Kedekut.Sian student panas nak menapak jauh.
Kaunter : Kita bukan apa taknak nanti sesak dengan student and staff.
Aku : Tapi student ada hak dan berhak kan?
Kaunter : Memangla berhak tapi tu la nanti menyesakkan.
Aku : Tapi universiti lain boleh je kan.
Kaunter : Em. (tak sempat nak jawab aku dah potong ayat dia)
Aku : Ok la terima kasih.bye. (Terus blah dengan laju, Takde masa nak dengar explaination ko yang nak asik menang je dan betul.Fikiran sempit!)

Student ke staff yang selalu nak ke libary sebenarnye? Tah hape-hape pentingkan diri sendiri jek.Student lah hirarki yang paling bawah sekali kat sini eh? patut la pun keluar newpapar pasal ump ****** rupanya camni management nye.i see-i see.

Pastu message masuk.Antara yang aku reply:

ok bye.xnak msg.
tgh buat keje.bye.
not now.bye.

.
.
.
selebihnya?
tak jawab call dan tak reply sms

HAHA Jahat tak aku? Maap la ye.At least i have mention.Kalau aku da tak reply tu tak payah la susah-susah nak call dan tanya macam-macam okey? leave me alone jek.Aku tak suka mention banyak-banyak kali.Tolong berfikir secara bijak dan kritis.

p/s: priority received sms on that occasion is low.see? i even consider the priority first, not just abondon the msg ok.Don't miss understand me baby.

Oklah baik aku pergi tido kalau tak, meleret-leret entry ni sampai korang pun rasa nak tarik-tarik rambut aku kan? Daripada jerawat naik kat muka aku secara pukal baik aku calm down dan berzikir banyak-banyak dulu.Sekian.
.
.
.
Aku yang emosi.

kek short term memory lost



Ahad lepas keluar dengan roomate ke kuantan.

Tujuan utama nak beli kek birthday bf one of my roomate nih.So aku pun ingat boleh la nak upgrade ram laptop aku since install vs agak kelembapan gak la jadinya.Belum masuk server lagi tu.Ades.But unfortunately aku boleh la kan lupe nak bawak laptop aku nih.Apa ke sengal la aku ni.Aku pun tak paham.Tah hape-hape.Apa entah yang aku ingat.Memang sah la aku mengalami short term memory lost.AAAaa.. tension aku.Generally we had fun sebab lepas dah beberapa lama tak keluar dari KOTAK UMP finally dapat jugak makan bes-bes.After bfast pergi fetch wani kat terminal yang baru balik dating dari KL.Sampai tertido-tido dalam kete sebab dah 2 hari tak tido.KESIAN.


Balik dari outing semua kepenatan sebab semalam pun semua stay up tak cukup tido.Farin boleh la kan sambung pergi dating plak.Kami hibernate dari kul 6.00 ptg - 12.00 mlm.Gila tak? Farin balik-balik dating jer terkejut bilik gelap.HAHA.Dia ingat kitorang outing gak.Padahal kitorang semua ingat dah pagi dan gelabah gile sebab takut lambat n miss kelas.Skema gile? Pastu bangun-bangun je ayu ajak makan.Err..

Sunday, February 22, 2009

Membasuh mata

Salam.

Guys mood saya sudah lari.Dah puas saya cari tak tahu menyorok kat mana entah.Kalau jumpa tolong simpan tau pastu email pada saya yek.Boring nye homework banyak..tapi emm jom basuh mata jap jom.Jom la.

Kawan sekolah saya dah berkahwin.Cinta blog turun ke hati.Falling in love dengan seorang doktor.Currently di Melbourne teman husband bertugas.Em congrats!.Jelezzzznyeesss.

Cantiknye tudung ni.Emm bestnye kalau dapat.Belikan saya boleh tak? plz plz plz..


Meleleh tengok kasut-kasut ni..Cantiknye, Cunnye, Voguenye, Auhh terlebey sudah..


Nama company : Jah bundle corp. Tak jalan-jalan.Siapa-siapa berminat nak beli item dalam pic tu bagitau saya eh.Harga sangat murah tak terpikir dek akal.siyes.

Aisya&Heelism in limited edition.Yang ni not for sale ok?Saya rasa plain, neutral ph7, kosong, blur, and short term memory lost.Sila tarik saya ke pangkal jalan.Bukan ditengah jalan kang habis saya kena langgar tak dapat kahwin pulak.HAHAHA.Erk.

Friday, February 20, 2009

Keranamu si sebok

Nota-nota cinta dan kasut serta kaki di meja study Aisya&Heelism.Anda ada?

Apabila terlalu rajin dan kehausan kepujian.

Ucapan ikhlas untuk ayahanda tercinta,dari anakanda mu yang jauh di perantauan.


Rindunye.Muah.Muah.Rindu kat anda semua!
(Sambil memeluk blog!.Sila jangan bayangkan.)
Ni semua pasal si sebok tu, buat aku terpisah sekejap dengan blog.Jahat betol dia! (kalau korang nampak si sebok tu sila kirim-kan salam flyingkick kat dia eh?) HAHA.Tah hape-hape kan? tak kelakar pon.Aku dah 3 suku sekarang ni akibat tak cukup hibernation.So sila abaikan statement yang terlampau tu yek.

Sebok nye aku minggu ni.Isk-isk..
.
.
.

Test SQA : Takde lagi senang ke? Pergh.. Sampai gugur rambut aku jawab test malam tu.Malas cite.

SPM presentation : Credit to sir sebab handsome, kalau tak mesti aku blur jer nak present.HEHE and to my S2S Corp. group member, congrats for do the best during the presentation early this morning.We all memang voguey da vass!

PSM : Nih aku susah sket nak jawab.1 formula je aku jumpa masa terselak buku statistic chapter 12, iaitu PSM = PMS.Kalau tak tahu sila google sendiri.Pastu aku, Jahyu and Jafar asyik-asyik buat comparison tentang "Extend VS not-Extend" padahal takde kena mengena dengan thesis and project development.Supervisor aku lak takde hari ni.Kena tunjuk progress hari isnin ni.Gile la kalau dia tengok, mesti dia suruh aku ketok-ketampi 800 kali.Camne? sampai kurus kontang aku nanti. So aku dan Jahfar pun ada wat proposal tuk ber-tapa kat library weekend ni. Ganbate!

Internship program : Dah 2 company panggil interview.Aisehmen.. semua kat area kl so far.Aku akan apply lagi secara pukal.Ada reservation nama kat spike company tak tahu la masih valid ke tak sebab dulu ada pergi interview lepas tamat diploma, then dapat offer degree tak dapat la pergi sana. For ur info kalau ada job market buat promotion, aku rasa tak payah la korang join sampai bayar yuran, till now feedback macam hampeh je.Better lagi job Street.Serius nih.

Kasut dan nota cinta di meja study ?: Terkejut eh.Siapa kata aku tak pernah ada nota cinta? Ha.Jawab-jawab. (Padahal korang tak kisah pon kan, apasal aku emo sangat ni?). Abaikan yek, macam ni la aku akibat satu setengah jam je hibernate semalam.Meh tengok nota-nota cinta yang banyak kat atas ni.Tak tahu kesengalism apa yang melanda diriku ini.Masa ni tengah tunggu rasa ngantok tahap headbang tapi nak jugak memblog.

Cintamu : Dah dekat 88 kali dengar lagu "cintamu" by siti nurhaliza dalam satu hari.. Sampai roomate semua dah terhafal tanpa rela.Erk.KIH KIH KIH.Maap la kalau saya sudah gian susah sikit nak berubat.Tersangat lah suka lagu ni.Err adakah saya sedang falling dengan siapa-siapa? Jawapan? Lihat muka surat 198, bahagian bawah sekali yang ada tulis "Jawab sendiri, Access denied".Ok cukup.Aku tahu aku sudah terlalu membutuhkan pasangan bantal dan tilam.Sebelum aku head-bang kepala kat keyboard dengan Akta 12 Jenayah terlampau Tak-terkawal, seksyen 16 wangsa maju, baik aku fly dulu.Sekian.


zzZZZzzzZZzzZZZzzz

Tuesday, February 17, 2009

Tiada Hint



Salam.

Ya Allah.Nota sangat banyak. Sudah baca tapi terlalu banyak perkara yang perlu diingat.Aku takda idea test masuk apa malam ni.Nak spot yang mana pun tak tahu.Mari sama-sama kita berdoa semoga Allah permudahkan urusan menjawab test malam ini.InsyaAllah.


Good Luck kawan-kawan.

Tag?

Tag? Makanan apa tu?
AL-maklum la baru je buat blog mana la aku tau tag tu apa.
Lepas search kat wikipedia baru aku paham apa maksud tag yang di-attach oleh tiqah padaku.

Kira ni my first tag la.Jom layan jap.zass.

USING ONLY ONE WORD! It's not as easy as you might think! Copy and change the answers to suit you and pass it on. It's really hard to only use one word answers. Be sure to tag the person you received it from!

******************************************************************

1. Where is your cell phone? BURIED
2. Your significant other? HEELISM
3. Your hair? UNEXPECTED
4. Your favourite thing? PERFUME
5. Your dream last night? ERROR
6. Your favourite drink? APPLEJUICE
7. Your dream/goal? MASTER
8. What room you are in? C4308
9. Your hobby? SHOPPHOLIC
10. Your fear? ALLAH
11. Where do you want to be in 6 years? IBU
12. Where were you last night? RESTAURANT
13. Muffins? BANANA
14. Wish list item? CASIO
15. Where you grew up? KL
16. Last thing you did? READING
17. What are you wearing? NITEDRESS
18. Your TV? ILLEGAL
19. Your pets? ANXIOUS
20. Friends? UNCOUNTED
21. Your life? LINEAR
22. Your mood? EMPTY
23. Missing someone? MAK
24. Car? HONDAJAZZ!
25. Something you're not wearing? BIKINI

26. Your favourite store? HAAGEN-DAZE
27. Your favourite color? YELLOW
28. When is the last time you laughed? 2008
29. Last time you cried? NOW
30. Who will resend this? UNCARE
31. One place that I go to over and over? BED
32. One person who emails me regularly? JOBSTREET
33. Favourite place to eat? HOME
34. Why you participated in this survey? TQAH

35. What are you doing tonight? EXAM



Er aku nak tag orang yang takde blog boleh tak? Sekian.

Monday, February 16, 2009

Main cikgu-cikgu

Tahan.Tahan.Tahan.
.
.
Ok cukup.
.
Saya KALAH dan mengaku tak dapat menahan diri dari memblog.Lihatlah kasih sayang saya yang tidak berbelah bahagi, campur, tolak dan darab terhadap blog.Sangat berbeza dengan kasih sayang saya terhadap hp.Err nasib baik hp tak pandai baca blog, kalau dia tahu saya mengeluarkan pernyataan ini tentu saya telah disentap dan dilipat-lipat seperti ciri-ciri flip nya.(tiada niat berlagak.harap maklum).

Hari ni ada lab SQA jam 11.Dan dengan tak semena-mena saya rasa tersangat susah nak memilih baju ke kelas. (Padahal lab dua jam je pun.Pakai kain batik pun takpe) Eh tak boleh,kerana saya berstatus..(dah padam ayat ni) Maka saya pun membuang tabiat biasa dengan memakai baju ((dah padam ayat ni)ke lab sampai ada aksi-aksi luar biasa yang diekspresi oleh student ump.TAUBAT saya tak akan pakai lagi HAHAHA saya tak suka popular.(sila muntah darah).Harap maklum.(padahal baju tu biasa je bagi pandangan masyarakat, aku je rasa macam alien) Sebelum melangkah keluar saya dah bertanya soalan "OK ke tak ?" sesikit 101 kali, sampai rumate letih menjawab "Ok.." seperti baru lepas marathon 2 kali keliling dunia.HAHAHA. Korang maaf yek sampai mengundang rasa nak merebus dan mencincang dengan penuh tragis padaku. KEKEKEKE.


Petang kami main cikgu-cikgu seperti yang diwar-warkan semalam.


Bab 1 & 2 : Cikgu Aisya

Antara aksi-aksi pelajar semasa cikgu aisya mengajar laju-laju.Jahyu sudah 100 kali meng-head-bang-kan kepala nya tanda faham walaupun cikgu aisya tak tanye pun soalan pada beliau.Kenapakah? Kerana Jahyu pelajar yang sangat suka membuat ekspersi wajah pelajar cemerlang di dalam kelas. (Padahal tersengguk mengantuk tahap kritikal thinking). Jahfar pula 44 kali tanya soalan "Apa definisi Mengantuk ?" (padahal takde kena mengena dengan bab yang diajar)Disebabkan soalan tu susah tahap PHD, Cikgu amik keputusan untuk tak jawab sebab kalau jawab memang risiko nak kena lempang laju-laju sangat tinggi tuk dilaksanakan.Cikgu Aisya yang baik hati juga merasuah pelajarnya dengan choki-choki dan terus mengajar selaju 200km/h dengan sangat bergaya sehingga habis.


Bab 3 : Cikgu Jahfar

Cikgu Jahfar sangat cantik dan mempunyai suara halus seperti angin sepoi-sepoi bahasa.Permulaan yang bagus oleh cikgu Jahfar menunjukan pelajar nya beraksi gah belajar diatas meja belajar.
20 minit Kemudian : Pelajar ___ sudah menurun tahkta ke bawah meja,
Pelajar cemerlang Jahyu pula sudah menukar 101 pelbagai gaya posing maut. (Motif : Mencari kekuatan mencegah rasa ngantuk)
20 saat Kemudian : Pelajar ___ sudah memejam mata sambil belajar dibawah meja dengan kusyuk.
Pelajar cemerlang Jahyu pula beraksi nyawa-nyawa ikan menahan mimpi
datang menjelma secara pukal.
cikgu Jahfar? Terus mengajar dengan penuh semangat berkobar-kobar seperti bermanifesto di pilihan raya.Sangat perihatin dengan kerjaya beliau.HAHA.


Bab 4 : Cikgu Jahyu

Cikgu Jahyu lebih banyak bertanyakan soalan pada diri sendiri berbanding pelajar-pelajar nya.Err.. Paling terkojut apabila tak semena-mena cikgu mendenda Jahya berdiri di bawah kerusi tanpa motif.(tanda tekanan emosi sebab nota SIKIT SANGAT untuk diajar).Akibat sangat takut maka pelajar ___ pura-pura tekun mendengar sampai tersenguk-senguk 101 kali memberi respon paham.HAHAHA.Jahfar lak hanya memberi respon secara batin (menjawab didalam hati).Sampai cikgu rasa dia ajar pada meja tapi bukan pada pelajarnya.Dengan tanpa nokhtah dan bernafas cikgu berjaya menghabiskan bab 4 dengan penuh tekanan perasaan.
.
.

Jah sekalian balik sekolah dengan otak yang sangat tepu akibat serangan pelajaran yang masuk perpadu-padu.Selepas solat meminta doa supaya dimudahkan menjawab test esok, mereka semua pengsan keletihan tanpa menghiraukan makan malam.Semua kurus pada malam ini.Sekian terima kasih.

nota kaki: nama "pelajar __ " terpaksa dirahsiakan atas sebab-sebab tertentu.



Yang menyediakan laporan,

___________________________
(Ketua darjah tingkatan 10 tepu)


 
design by suckmylolly.com