Friday, March 20, 2009

underneath kelapa

Pukul 6 tadi pergi hantar ayu balik naik bas balik ke kg.segamat kat gambang, lepas tu terus meluru ke pasar malam dengan Jahfar, along dan faizal (Abg sayang kepunyaan Jahyu).Semacam dah lama tak pergi pasar malam, tentula bukan pergi membeli ikan, ayam, sayur, belacan, bawang sebab takda kepentingan lagi.ewah-ewah ayat? (Tengoklah beberapa tahun lagi akan menjadi aktiviti wajib untuk aku like aunty-aunty.HAHAHA)

Jiwa aku sangat bergetar bila lalu kat gerai yang jual air kelapa. Hampir tergoda, dug dap dug dap, menghitung keputusan nak beli ke tak nak- nak beli ke tak nak?

Tiba-tiba zassss..

Terpancar satu memory berupa kelip-kelip yang masih tidak lost dalam otak aku.Suatu ketika dahulu di pasar yang sama dan di gerai yang sama dan air kelapa yang mengoda-goda telah membuat aku falling chenta.(suspen kan?)Terus aku membeli dan minum, lepas tu dua minggu demam selsema akibat penangan air kelapa.Hamik kau!.(Aik ? Bukan ke orang minum air kelapa sebab nak hilangkan panas badan?) Memang sengsara, aku dan tisu memang berkawan rapat-rapat sangat waktu tu.

Pastu kau rasa aku beli tak?

Kalau ada air kelapa suam dah lama aku beli 1 tong.(Kau tengok tu tamak haloba betul.Bukan ke dia ni dulu tersangatlah benci akan air kelapa? ) Ok i repeat again ayat ni dari "entry jambatan tak siap" - Tu Tu la orang kata, jangan benci nanti jadi sayang dan kita akan mahu setiap hari serta terjadi kenyataan pula.KAHKAHKAH. Lepas tu kalau tak habis, bagai histeria cari orang minum sama-sama sebab taknak membazir.Aik? Padahal mesti korang cakap "tah hape-hape nak beli air kelapa pun kena buat calculation decison making.Euw complicated betul life budak ni.Rembat sudey" kan? kan? HAHA aku tau-aku tau.Kantoi!. Kau tau kenapa? Sebab aku sensitif terhadap air atau ais yang tak well condition. Maksud aku "tak masak".Dan tak semena-mena aku akan mendapat flu yang horror.HUHU tak ada ciri-ciri robustness betul.

Sebab hati dah nak histeria mengidam, maka aku membeli dengan bercirikan innocent.
"Taknak ais satu ye"HEHE.
(warning diri sendiri : Sila tanggung aral melintang yang datang meluru-luru nanti sendirian!)



Jahyu
Tadi Jahyu call suruh drive carefully hari sabtu ni ke segamat lagi-lagi kat jalan 'pudu' menuju ke rumah dia tu.Dia takut aku terlanggar lembu.Dia pesan bawak 80 km/h je max, tapi aku cakap ok maybe aku bawak 18 km/h je nanti.(Jangan buat-buat terkejut monkey ok) Pergi segamat buat apa? Abang Jahyu kahwin.Pastu pesan lagi suruh bawak camera, sebab takut pic dia takda nanti.Ades macam risau nak pergi berkhatan.Erk.Dan dia juga tengah histeria pikir nak pakai tudung apa dengan baju dia nak pakai hari sabtu ni, Sebab semua tudung yang dia bawak semua out of matching.EKEKEKE .Jahyu susah-susah pakai tudung saji je la.Unik dan exotic lagi.Aww.

Hari rabu
Aku tak ter-pergi kuliah.Awalan "ter" - merujuk perbuatan tak sengaja dan innocent.HAHA.Hep-hep mentang-mentang dah super duper senior nak tunjuk stripe pulak.Er serius aku takda pun baju stripe.(Jangan percaya).Jahyu n Jahfar pun ter-ponteng.(kau tahu-tahu je la kalau dah satu bilik) Maybe keletihan sangat kut sebab lately menyiapkan homework yang banyak melimpah-ruah.(Alasan-alasan-alasan) alhamdulillah SQA dan SPM dah settle tinggal presentation dan 2 lecture je lagi Kot.YES-YES.Tapi masih histeria dengan projek mobile dan technoprenuership yang masih tak ending-ending lagi.

Hari khamis
Semangat pergi kuliah tapi alangkah tak suka nya aku bila kuliah kensel.Arrghh..tensen.(Sejak bila aku tak suka kuliah cancel? ) HAHA.

Hari jumaat
Lab mobile application development.Nak datang ke nak ter-ponteng? HAHAHA.Datang-datang last week aku tak datang pun en.aziman tanya.Ye saya paham sangat saya student favourite en kan? kan? kan? since diploma lagi kan? kan? kan? EHEHEHE (blush).HAHAHA.
.
.
.
Tuuuuuuuutttt..
(Semacam sound tv yang habis siaran.Kau ingat bunyi apa?)
OK semua boleh bersurai sebelum semua rasa nak koyak-koyak kan blog AISYA&HEELISM.

2 comments:

  1. kau tahu kenapa? aku tengah histeria blog aku leh comment.!!

    ReplyDelete

 
design by suckmylolly.com