Tuesday, November 1, 2011

Jemmmmmm lazat.

Jem strawberry paling sedap boleh didapati di federal highway, sedaaaaaaaaaaaaaaaaaap sangat! Perlu cuba ni susah sikit nak dapat kat tempat lain. Keskeskes.


Kak kat tesco ada tak? *Ahkak pening dik, yang penting takda kat lorong haji taib, jangan cari kat situ. Allah marah nanti.Haihs biase dia!


Heh, kan dah meroyan bila hari-hari tumpang lalu dekat federal highway.Saya sebenarnya bercakap tentang trafik jem bukan pasal jem strawbery atau jem sawi. Mengurut dada sahajalah bila kaki pun rasa macam dah nak tercabut. Macam kalau tekan break lebih dari 1000 kali dalam mase 30 minit, kaki tiba-tiba histeria, balik umah sendiri. Kaki je, badan masih dalam kereta lagi.*Melampau betul analogy aku ni, tak kena saman kan? HAHAHA.


Jem tu memang tak boleh nak elak, memang tu sarapan kita pagi-pagi.Tapi ada pula pihak yang tahlah, bijak sangat nak buat jalan tar waktu peak hours. Pagi-pagi orang nak pergi kerja tu jugak la kau sibuk nak buat jalan, taman permainan dan kapal terbang. Heh ok tak, buat jalan sahaja. *Kenapa perlu schedule pada peak hours macam tu? Whyyyyyyyyyyy? Bukankah waktu malam dikala bulan dipagar bintang itu lebih sesuai dan romantik untuk buat jalan?Sudahlah sejuk, tak banyak kereta sangat, di temani sang bulan pula tu.Boleh sangat kalau nak buat jalan, tak kira la jalan yang lurus atau yang terpesong. Ish waktu yang sangat untung.


Kereta di Kuala Lumpur sudah terlalu banyak, mana tak nya Lagi Best dah keluar macam-macam version. *Kedengaran racist disitu.HAHA.Tiba-tiba nak salah kan 'lagi best' tu. Ampun. Kenderaan terlalu banyak sehinggakan kita terasa sempit, jalan raya tak cukup. errr..boleh faham kan? tak cukup untuk memuatkan kenderaan yang sudah terjual banyak di malaysia ni.Sekurang-kurangnya 1 rumah akan ada 2 kereta, tak termasuk motosikal, basikal, bas, beca dan buldozer yang atok tumpang tu. HAHAHA.*Banyak sangat tu,kalah pudu raya.


Maknanya, public transport di negara kita masih belum tahap efisyen bukan?.Bila kereta terbang lagi best nak keluar ni? kita sudah hampir pada tahun 2020. Hihi. Kita tunggu keajaiban jem strawbery di federal highway sold out. Bila agaknya? lepastu boleh saya puji melambung public transport dan pihak perancang bandar wilayah jalan raya dan perancang perkahwinan.Aik? 


Dah la tu sya pergila tidur..nampak sangat dah low battery.Saya nak pergi belek-belek jem dekat paris pulak.Malas nak fikir masalah hati.Nunite.

No comments:

Post a Comment

 
design by suckmylolly.com