Wednesday, April 14, 2010

Tak sempat beli ikan bilis,Ini serius!

Hi blog

Aku stress

Engkau strees tak?

Aku dah tak suka drive,walaupun lesen 'P-PECUT' belum tamat masa untuk aku bergelar pemandu F1.HAHAHA.Sebab aku penat nak drive hampir 3 jam setiap hari dah menempuh 8 kali tol,dihiasai trafic jammed yang agak membanggakan.

Aku sibuk

Sampai tak sempat menghulurkan bantuan kecemasan di dapur bersama emak.Malah kadang kala emak yang tolong iron kan baju kerja dan mengemaskini bilik anaknye ini.(Mengemaskini membawa maksud,bilik dah kemas,nak kemaskan lagi je.Macam 'update' tahu?) HAHAHA.Penulis ini paranoid gila dikatakan 'tidak kemas'.Pathetic bukan?

Apa kurangnya ayah, tidak kurang apa-apa,memang hensem habis.HAHA(tetibe). Ayah juga selalu mengulurkan bantuan CPR seperti tolong isikan air untuk bekal aku, check air kereta, panaskan enjin kereta, membuka pagar garaj dan kadang kala, mengisikan minyak kereta dan men-top-up kan touch n go anaknya ini.kepada ayah yang baik hati bolehlah juga men-top-up kan lagi touch n go anakanda yang semakin hari semakin susut nilainye macam tak cukup zat sahaja.Bak kata bidalan, semakin banyak top up semakin hensem ayahanda.!@#$%^^&.

Oh dan yang paling terharu adalah apabila ibu dan bapa tertidur menunggu kepulangan anaknya di ruang tamu sehingga jam 1.10 pagi, hampir sebulan..mungkinkah saya perlu menurunkan katil mereka ke ruang tamu? Heh.

Kali ini betul-betul telah mencabar fizikal dan metal aku.Terima kasih tak terhingga kepada mak ayah dan rakan-rakan yang bagi semangat.Aku dah nak corupt sebab itu tajuk pun kedengaran romantis.Sekian berita.


Pagi berupa nenek kebayan
Tengah malam berupa cinderella jadi-jadian

Aku rindu normal dan kecantikan! bye.


5 comments:

  1. farhana afri : thanks, kamu slamat study!! haa aritu ada baca blog farhana kata berangan nk kerja,angkat fon n bz layan client kan? hehe..in reality..its tiring dear lagi2 klu tgh rush overdateline.xpe2 gudluck ye!

    ReplyDelete
  2. ko LI lagi banyak kerja dari aku yang dah kerja ni..heee~~

    ReplyDelete
  3. chaiyok ling..5 days to go..

    ReplyDelete
  4. sian penat. kesian juga mak n ayah menunggu.

    ReplyDelete

 
design by suckmylolly.com